Privata förskolor i Stockholm

När man ska välja förskola till sitt barn i Stockholm för första gången inser man snart att det inte är ett lätt val, eftersom det finns otroligt många att välja mellan. Man kan begränsa sitt urval genom att bara välja mellan skolor med en särskild pedagogisk inriktning eller i ett särskilt geografiskt område, men trots det kommer man ha flera skolor att välja på. Här kommer därför några exempel på privata förskolor i Stockholm, som kanske kan hjälpa dig i ditt val.ChallonerJuniorUniform

Om man framförallt prioriterar dagisets läge, och gärna vill att barnet ska ha grönt runtomkring sig, samtidigt som man vill hålla sig inom tullarna, finns det kanske bara en privat förskola som uppfyller alla krav, nämligen Pipmakaren. Pipmakaren är en del av koncernen Pysslingen Förskolor, som har skolor över hela Stockholmsområdet, men det speciella med just Pipmakaren är att dagiset är inhyst i en fristående byggnad mitt i Tantolunden. Här har barnen tillgång till en grön och lummig gård där de kan leka, gräva, cykla och springa, samtidigt som Stockholms alla utflyktsmöjligheter är på nära avstånd.

Vill man ge sitt barn ett försprång i livet genom att sätta barnet i en engelskspråkig förskola, kan Mother Goose-förskolorna vara något att överväga. Dessa skolor finns på tre platser i Stockholm: på Kungsholmen, i Kista och på Gärdet. Med det engelska språket följer dock även engelsk pedagogik, till exempel krav på skoluniform, så man bör ha alla aspekter i åtanke innan man bestämmer sig.

Föredrar man den mindre disciplinerade Reggio Emilia-pedagogiken finns förskolan Gläntan i Sätra, som har arbetat med just denna pedagogik i mer än 20 år.

När barnet ska börja i förskolan för första gången finns det kanske mycket som du som förälder måste köpa, som barnet inte hade sedan tidigare. Det kan vara allt från en ryggsäck att bära extra kläder i till galonbyxor eller ett par nya, rejäla vinterskor. Det kan bli ganska dyrt om man ska köpa allt detta nytt, så en bra idé kan vara att leta efter begagnade kläder, ryggsäckar och annat. På Allaannonser.nu letar du enkelt på de flesta annonssidorna online med en enda sökning, vilket kan vara till stor hjälp eftersom det finns en stor andrahandsmarknad för barnkläder.